duminică, 26 februarie 2012

Grevă ori ba?!?

Așa cum vă promisesem, revin în forță cu un subiect intens dezbătut în ultima perioadă...
GREVA DE LUX A USL-iștilor.

Vreau să încep prin a spune că voi încerca să fiu imparțială și să analizez subiectul acesta din punctul de vedere al unui proaspăt analist politic.

Voi încerca să explic pe cât se poate, clar și la obiect ce înseamnă această grevă parlamentară a USL și de ce nu e benefică pentru țară, pentru că părerea mea este că pentru PDL este un maaare beneficiu. Nu intru în detalii aici, pentru că observ că USL nu are oameni competenți care să-i atenționeze că de fapt ei aduc procente în plus PDL-ului, și nu lor. Prefer să îi lăsăm în prostia lor. :)

M-am uitat în Codul Muncii, de unde am aflat următoarele:
1. Salariații au dreptul la grevă pentru a apăra interesele profesionale, economice și sociale. NU SCRIE NIMIC DE INTERESE POLITICE. Vă rog frumos să-mi spuneți unde este interesul social al USL în toată treaba asta. Ce interes social urmărește USL? Vă spun eu: NICIUNUL. Este numai un interes politic, iar greva NU ESTE LEGALA DIN ACEST PUNCT DE VEDERE.

2. GREVA NU ESTE REMUNERATĂ!!!!!!! Sau nu știați asta? Nu vi s-a întâmplat atunci când ați făcut grevă, pentru că mulți au fost în postura asta, să vi se spună aspectul acesta? Atunci de ce acești parlamentari, care ar trebui să reprezinte poporul, trebuie sa fie plătit chiar dacă face grevă? Nu vi se pare un motiv de maximă frustrare?

Trecând peste Legislația în vigoare, mă opresc la alte aspecte ale grevei USL.

Probabil puțini dintre voi știți care sunt sumele fabuloase PLĂTITE DE CONTRIBUABILI pe care parlamentarii le cheltuie an de an...
Să vă dau un exemplu: Anul trecut, Camera Deputaților a cheltuit peste 32 milioane de lei pentru diurnă, convorbiri telefonice, transport, cazare și deplasări externe ale deputaților. Iar aici nu au fost adaugați banii cheltuiți cu salariile lor și ale personalului angajat în cadrul birourilor parlamentare și pentru bunurile și serviciile pentru cabinetele parlamentare.

Trecând peste toate cele, încercând să mă pun în postura unui deputat sau senator USL, stau și mă întreb... Oare lor nu le e rușine? Nu mă refer să le fie rușine de ei înșiși, pentru că nu au scrupule, dar nu le e rușine oare de electoratul care și-a pus baza în ei, crezând că dacă le acordă votul, or să încerce să facă ceva bun pentru țara asta?

Dacă se află în grevă, de ce încă se folosesc de mașinile de serviciu, de ce se folosesc de diurne,de ce se folosesc de telefoanele mobile, de ce pleacă în ”schimb de experiență”? De ce încă au ipocrizia de a ridica salariul??

Ca o concluzie, stau și mă gândesc... analizând tot ce se întâmplă în ultimii ani în Parlament.... USL în sfârșit este oficial în grevă...pentru că neoficial...se află de mult timp..sa nu uităm prezența distinșilor la vot, în Parlament... Crin Antonescu are 0%!!!!!!! prezență în 2011, Viorel Hrebenciuc a ciupit un umil 3%, iar exemplele pot continua...

Nu le transmit acestor distinși oameni politici, iluștri reprezentanți ai poporului, bineînțeles, cu ghilimele de rigoare, decât să le fie rușine și să fie convinși că, prin această grevă, nu au făcut altceva decât să-și sape singuri groapa. :)

R.



Un comentariu:

  1. In toate partidele mai este cate unul care mai face cate o manevra prin dos, dar USL-isti chiar nu au niciun fel de rusine. Ei se apara intre ei si incalca lege la gramada ca si cum asta nu ar mai fi la fel de grav.

    Asta cu greva trebuia mult mai dur sanctionata de oameni.

    RăspundețiȘtergere